<$BlogRSDUrl$>

donderdag, maart 18, 2004

Laatste dagen Curacao

Hoi hoi,

het is nu donderdagavond 19 maart en ik ben terug in Nederland en heb nu tijd om wat te schrijven over de afgelopen dagen. Zoals jullie lazen was afgelopen donderdag 11 maart mijn laatste werkdag bij de Vertegenwoordiging van Nederland.

Laat ik allereerst nog een keer een aantal mensen bedanken.

Marcel, ongelofelijk bedankt voor de supertijd die ik met je samen heb mogen meemaken op Curaçao. Als je mij nu weer een email zou sturen met de vraag of ik naar Curaçao zou gaan samen met jou, zou ik meteen ja zeggen. Wat we allemaal hebben meegemaakt is niet in woorden te omschrijven, maar ik zal deze tijd nooit vergeten. Masha Danki mi amigu!

Leonie, je hebt mijn kaartje gelezen en weet hoe ik over je denk. Dank je voor alles. Heb samen met jou echt een hele leuke tijd gehad en zal zeker aan je denken. Tot snel in Nederland.

Suzanne, dank je voor alles. Hoop dat ik nog eens keer met je aan het strand in het water met je kan dansen.

Huize Pietermaai (Menno, Randy, Hishee, Onno, Miranda, Saskia, Eva en John), ook al was het nog zo kort. Ik heb goed gelachen met jullie. Thanx. Reünie in Nederland?!

Ralph, Charissa, Angela en Maarten. Jammer dat ik jullie maar kort ken. Leuke tijd met jullie gehad. Zetten we in Nederland zeker voort.

---


Ja ja,

11 maart 2004 was het dan zover. De laatste werkdag van ondergetekende. De laatste keer dat ik op kantoor zat bij de Vertegenwoordiging van Nederland in de Nederlandse Antillen. Had iedereen op taart getrakteerd en een korte speech gehouden. Al mijn collega's bedankt voor de fijne en leerzame tijd.

Aangezien ik niet zo heel lang meer op het eiland zou zijn, had ik in de week daarvoor ook nog van alles gedaan en van een aantal mensen ook al afscheid genomen.

De week zelf ging redelijk zoals iedere voorgaande week van start. Marcel en ik naar kantoor, maar ditmaal ook vergezeld door Ralph. Hij werkt bij een IT-bedrijf vlakbij waar Marcel werkt. Beide gelegen aan de Schottegatweg Oost.

Mijn kantoor ligt aan de Scharlooweg:



De maandag ging lekker van start en in de avond gingen Marcel en ik ook lekker stevig door naar onze cursus Spaans. Normaal hebben we dit 2 maal in de week, maar omdat de les van woensdag uit zou vallen was dit mijn laatste les Spaans. Dus toen ook al afscheid genomen van onze lerares en een aantal medestudenten.

Dinsdag 9 maart begon alles al een beetje te kriebelen. Het zou al snel zijn of mijn werkzaamheden zouden al over zijn. In de avond wederom uit eten gegaan. Ditmaal met Leonie, Angela en Maarten naar Boca Sami gegaan en daar onder het genot van live muziek van een hele goede saxofonist/zanger heerlijk gegeten, gelachen en genoten. Omdat we nog niet moe waren gingen we lekker door naar Mambo Beach, want daar was het Movie Night en daar waren de jongens van Pietermaai, Saskia, Miranda en Marcel. Heerlijk gedronken en een beetje gefeest. *roddel* Onno was schijnbaar lekker bezig in het water met zijn duschi *einde roddel*. Ook ditmaal moet ik weer Marcel danken. Hij bracht mij en Le weer naar Van der Valk, en de volgende ochtend staat Marcel WEER voor de deur, ditmaal met mijn kleren voor werk. Ik zou je voor gek moeten verklaren.

Woensdagavond was het weer raak. WEER niet thuis gegeten. Sorry Mars! Ditmaal vanuit werk wederom lekker wat gedronken op de Handelskade, tegelijkertijd het verslag van Leonie doorgenomen en haar wat tips gegeven. Omgekleed en toen lekker Leonie uit eten meegenomen naar Bistro Le Clochard. Heerlijk gegeten en als laatste pas weggegaan.

Donderdag was mijn laatste werkdag zoals eerder vermeld. In de middag lekker met een collega gelunched bij Chindy's. Van de eigenaar kregen we een lekkere borrel:

Bacardi Black


En toen eenmaal terug op werk alles afgerond, afscheid genomen van de collega's en toen wederom met dezelfde collega terug naar Chindy's om ditmaal de taart aan de eigenaar te geven. In ruil hiervoor gaf hij ons onbeperkt rondjes Bacardi Black van de zaak. Oftewel, toen ik werd afgezet bij Atrium Fitness waar Marcel lekker aan het fitnessen was rook hij de lucht van alcohol van mijlen ver.

We gingen lekker naar huis om ons daar op te frissen voor de avond. Afgesproken om lekker met z’n 2’en uit eten te gaan. En omdat het donderdag Tex Mex avond is bij Cafe Banana gingen we daar naartoe. Om 8 uur stond de afspraak, maar natuurlijk het Antilliaanse half uurtje meegerekend kwamen wij om half 9 aan en schoven we aan tafel.

Aangezien we geen haast hadden bestelden we lekker langzaam. Eerst het voorgerecht en toen dat werd opgediend bestelden we pas het hoofdgerecht en hetzelfde ging met het nagerecht en de koffie achteraf. We deden er lekker lang over, want we hadden ook veel bij te praten. Het was mijn laatste donderdag, dus maakten we het er een goede van. Lekker gesproken over van alles en nog wat. (Tine – als je dit leest, het ging dus ook veel over jou, hèhè).

De avond vorderde en wij schoven van de tafel weg, om ons naar de bar te begeven. Daar genoten we van de lekkere Havana Club 7 anos. Ik drink het puur, maar Marcel dronk het met cola, maar vond het ook heerlijk smaken. Het werd een erg gezellige boel, maar we wisten ook dat we op een kleine verassing stonden te wachten. Wat was het geval, Leonie en Suzanne waren door Randy gevraagd een drank te promoten, de zogenaamde Ursus Roter. Een rode wodka die zowel puur als gemixt te drinken is.

En even later waren ze er dan ook. De twee Ursus girls:



Zij goten hun drank op een ijsblok en daar kon je dan onder hangen en op deze manier “genieten” van de drank:

Het ijsblok



En er onder hangen:





Eindstand: Iedereen was goed aangeschoten, en Marcel en ik bleven constant genieten van de lekkere bruine rum.

Vrijdag was ik vrij en ging samen met Leonie naar Porto Marie. Daar lekker genoten van het strand, het water en de zon. Lekker dagje gehad.

Diezelfde avond gingen de meiden weer promoten, maar begonnen al vrij vroeg bij Intermezzo. Marcel, Ralph en ik besloten eerst lekker uit eten te gaan bij restaurant De Tropen.
Jammer genoeg duurde het nogal erg lang voordat ons eten er was, dus waren we blij toen we daar weer weg konden en naar Tu Tu Tango konden gaan om de rest te vergezellen.

Leonie en Suus waren net klaar met promoten bij Tu Tu en hadden eventjes tijd om lekker gezellig te doen met de anderen.

Hier een foto van Angela, Saskia en Leonie:



Even later gingen we met z’n allen naar The Living Room, de 2 meiden moesten daar wederom promoten. Dus wij in hun kielzog erachteraan. Aanvankelijk rekening houdend dat de Le en Suus lastig gevallen zouden kunnen worden, maar dat viel helemaal mee. Het werd een supergezellige avond.

Buddy’s for life



Randy en Charissa



Miranda en huisgenootje



Marcel en Leonie



Suzanne en John in de auto



Marc ook in auto



Menno aan het stuur



En Leonie ernaast



Aangezien we nog niet moe waren gingen we door naar Mambo Beach om nog wat mee te pikken van de set van Johan Gielen. Ben niet echt zo’n fan van hem, maar iedereen voelde zich erg goed en het werd ook hier weer gezellig.

Tja, dat iedereen in het wit moest wisten wij weer niet :-)



Daar gaven we niks om



Marcel en ik hadden het goed naar onze zin



Tja, en voor we het wisten gingen de lampen aan en moesten we naar huis. Met vermoeide maar met goed gevoel ging iedereen op bed aan. Om de volgende zaterdagochtend met een brakke kop wakker te worden.

Gelukkig is daar altijd het lekkere ontbijt en de krant:



Marcel en Ralph moesten naar HATO Airport om de tickets voor Aruba vast te leggen. Marcel, Leonie, Suzanne, Menno, Randy, Onno, Hishee en John gaan vrijdag 19 maart t/m maandag 22 maart naar Aruba.

We hadden afgesproken om elkaar weer te zien bij Mambo Beach. Leonie en ik bleven nog even slapen voordat we naar Mambo zouden gaan.

De hele dag lekker op Mambo gelegen en even later kwamen Miranda en Saskia er ook bij liggen en werd het weer een heerlijk dagje met z’n allen op het strand.

Om 5 uur gingen Marcel en Ralph ervandoor om te Arnolden (fitnessen). En ging iedereen er ook vandoor. Ik moest wachten totdat Ruben mij op zou pikken. We gingen boodschappen doen voor het feestje die avond. Zijn verjaardagsfeestje, en mijn afscheidfeestje. We deden boodschappen bij Goisco en Centrum Supermarket. Heel veel ingekocht, want dat was ook wel nodig. We hadden meer dan 20 man uitgenodigd.

Het werd een supergezellige BBQ:





Met cadeautjes voor Ruben:



En voor Marc:



En daarna was het lekker stappen en feesten op Mambo Beach. Ook dit keer werden we als laatste eruit gezet door de bewaking.

Zondag heerlijk uitgeslapen, en ook dit keer gingen Marcel en Ralph eerder naar het strand. Leonie lag nog diep te slapen en ik was ook ver in dromenland. Een paar uur later bracht ik haar naar Van der Valk en ging zelf door naar Mambo om samen met Ralph, Marcel, Menno, Hishee nog wat te genieten van de zon en daarna door te gaan met de happy hours van Mambo en Wet&Wild.

Dit was mijn laatste happy hour en dus ook mijn laatste happy hour met Marcellos:





Maandag was het tijd om in te pakken en in de avond samen met Marcel, Suzanne en Leonie nog 1 keer uit eten te gaan. We gingen naar Hook’s Hut en genoten van het lekkere eten aan het water met z’n 4’en.

Dinsdag gingen Marcel en Ralph naar werk en bleef ik thuis om de laatste beetjes in te pakken. Om half 3 kwam Marcel langs om gezamenlijk naar HATO te rijden en de grote bagage in te checken. Eenmaal terug in Willemstad werd het nog een kleine stressboel. We reden naar Huize Pietermaai omdat daar John was en ik een fotocamera van hem moest ophalen en meenemen. Toen ook nog naar Menno gegaan die op dat moment aan het werk was. Even later Leonie opgehaald en toen met z’n 4’en (Mars, Le, Menno en ondergetekende) weer naar Hato. Daar wachtte Ruben ook en even later kon ik van hen afscheid nemen.

En dat ging met veel moeite en een dikke brok in de keel. Afscheid nemen is altijd moeilijk. Afscheid nemen van vrienden en vriendinnen is nog moeilijker.

Bij deze neem ik ook afscheid van de weblog, want ik zit niet meer op Curaçao.

Marcel en Leonie, ik mis en denk aan jullie.

Marc

This page is powered by Blogger. Isn't yours?