<$BlogRSDUrl$>

donderdag, maart 11, 2004

Laatste werkdag

Vandaag is het mijn laatste werkdag.

5 maanden VNW (Vertegenwoordiging van Nederland in de Nederlandse Antillen) zitten erop.
5 maanden Curacao.
5 maanden van alles beleefd.

Ik zal met veel moeite afscheid nemen van het eiland, de cultuur de mensen en vooral ook de mensen met wie ik het meest ben omgegaan.

Marcel
Leonie
Suzanne
John
Ruben
Menno
Onno
Randy
Hishee
Saskia
Miranda
Eva

En nog een hoop anderen. Ik hou het kort, want heb niet veel tijd. Schrijf als ik terug ben in Nederland (want tot die tijd heb ik geen internet meer) wel een mooi stuk over van alles.

Marcel en Leonie, dank. Dank voor alles wat ik samen met jullie heb meegemaakt. Ik zal jullie missen. Tot over 3 maanden.

Marc

maandag, maart 08, 2004

Nieuw

Dit weekend stond de volle maan boven Curacao en bracht een aantal nieuwe veranderingen met zich mee.

Donderdag had ik met Marcel afgesproken dat ik niet thuis zou eten, maar met Leonie uit eten zou gaan. Dat mocht ook wel, want dat was er al die tijd constant maar niet van gekomen. Wij lekker naar Cafe Banana gegaan nadat we eerst wat lekker gedronken hadden op de Handelskade van Curacao.



Heerlijke Tex Mex avond bij Cafe Banana en toen naar Van der Valk gegaan. Marcel, bedankt dat je de volgende ochtend mijn spullen bracht :-D.

En toen was het ineens vrijdag. Allereerst was er vrijdag de aankomst van Ralph. Een oude bekende van Marcel, die nu de nieuwe huisgenoot van Marcel wordt. Daar ik binnenkort alweer naar Nederland vertrek is het nu dus een soort van overschakeling.

Vrijdagmiddag hadden Marcel en ik een lekkere lunch bij Delifrance. Lekkere stokbroodjes en een ice-tea was een goed begin van de middag. Marcel had de middag vrij genomen zodat hij nog wat bijslapen voordat hij Ralph zou gaan ophalen van Hato Airport. Marcel voelt zich nog steeds niet echt 100%, en zal misschien vandaag wederom naar de huisarts gaan. Ditmaal een Nederlandse huisarts, want de vorige sprak alleen maar Spaans. En om nou te zeggen dat wij ons inmiddels al vloeiend in het Spaans kunnen uitdrukken na de lessen Spaans is een beetje teveel van het goede.

Het was rond een uur of 5 dat Marcel naar Hato ging om daar op Ralph te wachten. Hij zou rond 6'en door de douane gaan en dan zijn spullen kunnen ophalen. In de tussentijd ging ik samen met Ruben naar zijn huis om even te relaxen. We moesten nog steeds bedenken wat te doen met eten, dus het ene voorstel volgde op het andere, maar we kwamen er niet echt snel uit. Uiteindelijk naar huis gegaan en daar samen met Ruben gewacht tot Marcel met Ralph thuis zou komen. Even later was het dan ook zover en werd er kennis gemaakt en bijgepraat.

Ralph heeft namelijk al een minstens een half jaar op Curacao gezeten en was dus al bekend met een hoop dingen. Een bezoek aan restaurant De Tropen was hem dus ook niet onbekend. De drukte ook niet, en dat deed ons besluiten om op aanraden van Ruben naar een snack te gaan waar ze heerlijke spare-ribs verkochten. En goed smaken deed het inderdaad.

De avond vorderde, maar zowel Ruben als Ralph zochten hun bedden op om te slapen. Marcel en ik besloten om door te gaan en een film te pakken. Dat werd Hidalgo. Een mooie film die zich afspeelt tegen het einde van de 19e eeuw in zowel het "Wilde Westen" als in het Midden-Oosten.

Na meer dan 2 uur was de film afgelopen en brachten we nog een kortstondig bezoekje aan Tu Tu Tango. Marcel stond echter op instorten en zodoende bracht ik hem dus naar huis, om kort daarna weer bij Tu Tu Tango terug te keren voor een drankje. Uiteindelijk als een van de laatsten eruit gegooid omdat de tent sloot. En daar stonden we dan; John (totaal dronken), Angela (helemaal gek), Leonie (dubbel van het lachen), Suzanne (schamend voor John), Maarten (jarig), Onno (aangeschoten), Hishee (half stoned), Randy (weer zo gek als een deur) en ondergetekende (moe!).

De volgende ochtend waren we al vrij vroeg wakker. Marcel (op een groot matras in mijn kamer) en Ralph in zijn nieuwe kamer. De zaterdagochtend boodschappen en een heerlijk ontbijtje later lagen we op Jan Thiel te genieten van de zon, het water en de rust. Rond 5'en hielden we het weer voor gezien en gingen we Punda in. Ralph moest nog wat spulletjes halen en ging samen met Marcel de stad in. Ik ging alvast naar Van der Valk om Leonie op te halen.

Even later waren we weer bij elkaar en reden we naar huis om te koken en te eten (shoarma!). Ruben vergezelde ons daarbij en het werd een gezellige boel. De rose deed ons ook goed smaken, maar maakte ons ook weer slaperig. Dus even later was het in huize Bergzicht (we kijken recht op een berg) de rust zelve. Die echter weer luidruchtig verstoord werd toen om half 12 de wekker weer af ging. De wekker die ons allen wakker maakte voor de Full Moon Party op Playa Kanoa.

Een leuk feest, maar Leonie werd ziek en ging samen met Suzanne naar huis. De rest bleef lekker feesten. Zelfs toen het begon te regenen had iedereen een grote lol. Maar op een gegeven moment werd het toch wel heel erg, dus besloten we weer op huis te gaan rond 3 a 4 uur.

De volgende ochtend was het wederom vroeg toen we wakker werden. Dit keer werd ik uit mijzelf wakker en ging naar beneden om tv te kijken, om even later vergezeld te worden door Ralph. Om 12 uur weer naar Jan Thiel en de hele dag relaxed op het strand uitbrakken samen met de jongens van Pietermaai en de meiden van Van der Valk.

Rond 6 uur nog snel naar Wet&Wild gegaan voor de happy hour, en om 10 uur was iedereen helemaal op en werden de bedjes weer opgezocht voor de goede nachtrust.

Groetjes,

MJM



This page is powered by Blogger. Isn't yours?