<$BlogRSDUrl$>

vrijdag, februari 06, 2004

De Erfenis

Mocht je je nou nog steeds afvragen hoe Curacao er nou echt uitziet, kijk dan vanaf maandag naar De Erfenis op RTL4.

Doei,

Marc

Thank god it's Friday

Ons eerste weekje in het nieuwe huis is zeer goed bevallen. De ruimte is zo'n heerlijk gevoel, maar betekent tegelijkertijd ook iets meer zorgjes.

Waar wij in het vorige huis iedere zondag een grote schoonmaakdag hadden, zijn we in het nieuwe huis toch iets vaker bezig, merken we nu al. Anders krijgen we binnen de korste keren een "mieren-aanval". Eergister nog, liep rond in huis, zien we in een keer een lange rij mieren over de vloer lopen. Hier waren wij niet echt van gediend dus het zware geschut kwam tevoorschijn in de vorm van "The Ant-Killer". Spuitbus met een of ander restant van Chernobyl ofzo, want met een stoot op de spuitbus dood je alles binnen een meter om je heen.

Kijk, dat er af en toe miertjes door het huis lopen is geen probleem. Sterker nog, zijn wel grppaige beestjes, maar ik denk dat we ze nu allemaal weer hebben vernietigd. Kakkerlakken daarentegen willen we pertinent NIET in huis. En aangezien we nu iets landelijker wonen zijn er ook iets meer kakkerlakken. Op zich komen ze niet in huis, want het is simpelweg te schoon voor die beestjes. Maar ik schrok me gisteren toch wel het apelazerus toen er in een keer zo'n beest half tegen me opsprong toen ik de was aan het ophangen was. (Oh ja, we hebben eindelijk een wasmachine, en er wordt dan ook door ons goed gebruik van gemaakt).

Ik was gister thuis gebleven, want mijn slaaptekort begon toch wel extreme vormen aan te nemen. Dus terwijl ik lekker voor de buis ging hangen met een glas rum ging Marcel naar Willemstad waar hij afgesproken had met Leonie om naar de film te gaan. Hij was naar Something's Gotta Give gegaan en zover ik heb begrepen is het een erg leuke film en een aanrader. Dit weekend gaan Marcellos en ik naar Barbershop 2. Ben benieuwd.

Oh ja, vanavond een of andere Full Moon Party, maar we weten nog niet of we daarnaar toe gaan. Tumba Festival loopt namelijk ook ten einde, en dat mogen we eigenlijk ook niet missen. Genoeg te doen dus hier op Duschi Kursou.

Bon weekend,

Marc

dinsdag, februari 03, 2004

ST00PID!

Tjonge jonge zeg,

ben weer lekker handig bezig. Gisteravond na werk wezen fitnessen terwijl Marcel bezig was met extra-curriculaire werkzaamheden (lees borrelen met collega's). Daarna meteen doorgeknald naar het Consulaat van Venezuela om daar onze eerste les Espanol te volgen.

Spaans voor beginners; Unidad 1. Echt wel grappig. Met zo'n 10 Nederlanders Spaans spreken. En we hebben zelfs huiswerk meegekregen.

Toen snel naar huis gegaan om wat spullen op te halen en daarna naar Willemstad waar ik zou blijven slapen. Werd vanochtend wakker, kom erachter dat ik mijn nette schoenen niet heb meegenomen. Zit nu dus op werk met sportschoenen onder mijn pak.

Te erg voor woorden. Gelukkig kunnen ze op werk erover lachen, maar slim is het natuurlijk niet.

Vanavond naar Mambo Beach met Marcel voor the Movie Night.



maandag, februari 02, 2004

Verwend

Tja,

leven hier op Curacao begint voor ons met de dag beter. Een druk en toch lekker weekend gehad.

Na een week met "feestjes" (Jameson Quiz Night, Receptie, Afscheidsetentje van Martine en Stephan) was een rustig weekend wel waar Marcel en ik naar verlangden. Vrijdag was een avond gevuld met een drankje drinken bij Menno, wachtend op het begin van de ontvangsborrel in het Van der Valk hotel. Want die avond zou wederom een nieuwe lichting studenten aankomen op Curacao, waaronder een oude vetrouwde bekende van Marcel, Hische. Van jongs af aan bijna onafscheidelijk, dus was het niet meer dan logisch dat Hishe ook naar Curacao zou komen voor zijn stage.

Menno, Marcel en ik liepen dus naar VdV hotel om op de oude fortmuur te genieten van een Amstel Bright eigenlijk wachtend totdat de bus(sen) zouden aankomen. En na een uurtje was het dan ook zover. Vermoeide Nederlanders met toch blije gezichten eindelijk vaste grond onder hun benen te voelen voegden zich bij ons. Het werd een weerzien van oude bekenden (Marcel en Hishe, Menno en Randy). Even later kwamen Leonie en Suzanne er ook bij en werd het een echte gezellige boel daar op de oude fortmuur. Na de toespraak van het Curacao Stage Bureau splitsten de groepen zich weer. Randy, Hische, Menno, Onno en Marcel gingen naar Pietermaai om daar de koffers te dumpen en wat te gaan eten. Ik ging samen met Leonie, Suzanne, John en Marijne eten bij het Riffort Village. En uiteindelijk zagen we elkaar allemaal weer bij TuTu Tango waar iedereen onder het genot van een lekker drankje lekker stond te praten en te dansen, en de avond vervolgde bij The Living Room.

Zaterdag ging de wekker vroeg af omdat wij 2'en alle spullen moesten inpakken voor de verhuizing. Pas om half 5 waren we klaar en liepen we met een brede glimlach op ons gezicht naar de auto om lekker naar ons nieuwe huis te gaan. Marcel was er al eerder geweest, maar ik kwam er voor het eerst. Korte uitleg: Qua huur zijn wij er eigenlijk alleen maar op vooruit gegaan (ligt natuurlijk ook vanwege het feit dat we nu iets verder van het centrum af wonen), maar qua huisvesting hebben we een reuzensprong vooruit gemaakt. Een huis met zelfs een 1e verdieping, en ik schat een begane grond met een oppervlakte van 50 vierkante meter. Een grote keuken, 2 badkamers, 2 slaapkamers, balkon, tuin, wasmaschine en droger, tv met TDS (satelliet).

Bij aankomst en na het uitpakken van de spulletjes vielen we zowat in slaap op de bank. Heb ik echt gemist, lekkere banken waar je in kunt chillen en tv kijken.

Na de boodschappen begon ik met het maken van de nasi en ging Marcel naar De Tropen om mensen op te halen. De groep (Ruben, John, Suzanne, Leonie, Marijne, Randy, Onno, Hische, Menno) zat lekker in de woonkamer te eten en te drinken, waarbij Marcel en ik als gastheren dienden :-) De avond zette zich voort bij Mambo Beach en eindigde pas in de late uurtjes na een kort bezoek aan de Baya en Naoki's Place (snack).

Zondag hebben we met z'n allen op het strand van Daaibooi


om daar lekker de hele middag te chillen en te genieten van de eigen barbeque.

Weer zo'n heerlijk weekend. En zo met z'n allen eten en drinken is toch een stuk gezelliger (en goedkoper) dan alsmaar uitgaan.

Doei,

This page is powered by Blogger. Isn't yours?