<$BlogRSDUrl$>

vrijdag, november 14, 2003

Eindelijk ben ik wakker. Het is bijna 11 uur in de ochtend en het heeft even geduurd voordat ik weer scherp was. Zoals Marcel vanochtend al vanuit zijn bed riep: "Jons, zonder airco slapen is stukken beter."
En ik geef hem geen ongelijk. Ik weet nu eindelijk waar het aan ligt waarom ik zo'n moeite had om goed te kunnen slapen. De manier om goed te kunnen slapen hier, is de slaapkamer lekker koel laten worden door de airco, en zodra je gaat slapen de airco uitzetten. Je valt dan binnen de kortste keren in een diepe slaap en wordt goed wakker. Al kan het wel erg warm zijn in de kamer als je weer wakker wordt.

De belangrijkste reden is echter ons fitness avontuur van gisteravond. Mijn god, wat een inspanning was dat. Ondergetekende heeft nog steeds spierpijn en Marcellos had gisteren zelfs kramp-aanvallen. Dit alles door 1 activiteit genaamd "spinning". Wat is dat nou? Spinning is eigenlijk simpelgezegd opdrachten uitvoeren op de fiets.

Je bevindt je in een fitnesszaal met allemaal fietsen op standaard en je kijkt naar de instructeur die voor doet wat je moet doen. Knalharde dance muziek zorgt ervoor dat je helemaal ervoor gaat en lekker kan knallen. Het begin is nog simpel, maar op den duur ga je helemaal kapot. Je moet je voorstellen alsof je 20 sprintjes trekt en je tegelijkertijd een aanhangwagen gevuld met beton aan je fiets hebt hangen. Het is zwaar, maar het voelt ook goed. Dit is definitief een blijvertje. Maar het leukste moet nog komen en dat is volgende week woensdag. Je zult het niet geloven maar we gaan naar een hip-hop class.

Ja ja, lach ons maar uit. Ik moet zeggen, ik heb ook zo mjin twijfels, maar ja, je moet alles toch een keer proberen?

See you next week. Have a nice weekend,

Marc
Allememachies Adriaan,

Ik heb ongelovelijke spierpijn. Spinning is echt goed.

Marc

donderdag, november 13, 2003

Het is eigenlijk nog ver weg, maar ik denk al aan de korte vakantie rond de kerstdagen. We vliegen de 18e na werk terug naar Nederland en komen daar aan in de ochtend op vrijdag. En al moeten we nog steeds boeken, we willen de 29e terugvliegen, want oud & nieuw op Curacao vieren schijnt ook een erg groot feest te zijn. En dat mogen we natuurlijk niet missen.

Op de een of andere manier lijkt het ook wel alsof Marcel en ik naar Nederland gaan om te feesten. Diezelfde vrijdag is er een borrel bij een oud-werkgever van mij en Marcel. Natuurlijk willen wij ons niet laten kennen en zullen we aanwezig zijn. Dat is trouwens voor mij nog een heikel punt, maar dat laat ik hier maar achterwege. Zaterdag de 20e staat Innercity op de planning. Je zou bijna vergeten dat we eigenlijk voor kerst naar huis gaan.

Zou het dan toch heimwee zijn dat we daar zo'n zin in hebben? Of is het gewoon het weerzien met vrienden, familie en kennissen waar wij naar uitkijken? Vast staat dat het een goede korte vakantie wordt, want onze agenda's zijn nu al bijna vol. "Ik heb er zin an"

Groetjes,

Marc

ps. Marcel, plaats ook een keer een bericht!

woensdag, november 12, 2003

Heb het echt SUPERDRUK vandaag. Aaaaaahhh!!

Zit me nu al te verheugen om zaterdag op het strand te liggen. Kijk eens op deze website. Klik hier. HEERLIJK!

Adios,

Marc

dinsdag, november 11, 2003

Gisteren een goede dag achter de rug gehad. Marcel was helemaal blij met de "net-meeting" die hij met collega's uit Amerika heeft gehad. Ikzelf had een dag met enige verassingen. Mag er jammergenoeg niets over zeggen, maar het komt erop neer dat ik een opdracht uitvoer die toch wat complexer in elkaar zit dan verwacht en wat een goede uitdaging voor mij persoonlijk vormt.

Leuk werd het pas echt gisteren toen we even naar huis gingen om een kleine hap te eten en daarna te gaan fitnessen. Het was drukker dan normaal, en het was zelfs zo "erg" dat wij niet eens op konden warmen op de fiets of op de loopband. Ik moet nog steeds zeggen dat ik me erg goed voel na zo'n 1,5 uur fitnessen, maar op de een of andere manier mis je toch iets wat je bij normaal sporten wel hebt. Om te beschrijven wat ik mis, heb je aan mij de verkeerde persoon. Het kwam eigenlijk ook op de terugweg ter sprake. Een collega bij TTF was en is van mening dat fitness geen sport is. Marcel weerspreekt dit en vindt van wel. Eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat ik fitness ook geen sport vindt. Waar plezier een grote rol speelt bij sport, kun je dat niet bij fitness vinden. Het trainen van het lichaam en lichaamsdelen levert bij mij niet hetzelfde plezier op als bij sporten. Feit is dat je constant binnen bent, en dat je eigenlijk traint om er lichamelijk mooier van te worden. Ik ben nooit wezen tennissen om er goed uit te zien. (Al was dat vanzelfsprekend wel altijd het geval ;-) ). Bij fitness ben je alleen bezig er mooier van te worden. Het gezegde: "Wie mooi wilt zijn, moet pijn lijden" is wel degelijk van toepassing bij fitness. Wie gaat er nou korfballen met de gedachte mooier te willen worden. In dat opzicht is het dus overduidelijk dat fitness een extra manier is om lichamelijk mooier te worden. Dat je je goed voelt na een uurtje fitness is begrijpelijk, want dat is de biologische reactie op de verrichte inspanningen. Een stoot aan adrenaline en andere hormonen razen door jouw lichaam. En die zorgen ervoor dat je je lekker voelt na fitness. Zijn het dan geen echte gevoelens? Ik weet het niet, maar ik blijf er toch wel mee doorgaan. Of ik er mooier van wordt? Denk het niet. Of ik me lekker voel na fitness? Dat wel.

Groetjes,

Marc

maandag, november 10, 2003

Nou, eindelijk weer het begin van een nieuwe week. Het begint echt heel eng en vreemd te klinken, maar zowel Marcel als ik hadden deze maandag ochtend veel zin om naar werk te gaan. Dit ligt niet aan het feit dat we ons in het weekend vervelen, maar simpelweg aan het feit dat het werk dat we doen echt uitdagend en leuk is. Ook al doen wij niet hetzelfde en werken we voor verschillende werkgevers, de werkzaamheden zijn een hele goede ervaring naast onze studiestof.

Ik zal in het kort uitleggen wat ik doe. Marcel moet maar zelf uitleggen wat hij doet. Al sinds enkele weken werk ik voor de Vertegenwoordiging van Nederland in de Nederlandse Antillen. Zij vertegenwoordigen het beleid van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Je moet natuurlijk beseffen dat Curaçao een land is binnen het Nederlands Koninkrijk. En de relatie die dit eiland heeft met Nederland bestaat op vele verschillende vlakken. Enkele daarvan zijn de politieke en sociaal-economische relaties met Nederland. De Nederlandse regering investeert veel geld in de Nederlandse Antillen en met name in Curaçao. Dit moet de ontwikkeling van het eiland bevorderen. Nederland leent het geld niet uit, maar ziet het als een gift. En er wordt niet over kleine bedragen gesproken. Hier staat tegenover dat de Nederlandse regering wel enige invloed wil kunnen uitoefenen op de bestedingen van het geld. De Nederlands Antilliaanse regering ziet dit vaak echter als bemoeienis van Den Haag en wil niet zomaar toegeven. Dit is altijd al het geval geweest, en er lijkt maar geen einde aan het moddergooien te komen. Recentelijk voorbeeld is het bezoek van minister De Graaf. Hij is o.a. minister van Koninkrijksrelaties en houdt zich dan ook bezig met deze zaken. Twee weken geleden was hij hier op werkbezoek - de vertegenwoordiger vergezelde hem tijdens zijn werkbezoeken aan alle eilanden, behalve Aruba dat een status aparte binnen het Koninkrijk heeft – en waar het er aanvankelijk goed leek uit te zien na gesprekken met de regering Godett, is het nu al bijna weer gedonder. Ik zal niet ingaan op de details, want dat zou een veel te lang verhaal zijn, maar ga er maar vanuit dat de discussie alweer goed bezig is. Waar in Nederland de politiek weer een onderwerp van gesprek werd tijdens en na Pim Fortuyn is politiek op de Nederlandse Antillen een dagelijks terugkerend onderwerp en er wordt dan ook veel over gesproken.

Tja, het is eigenlijk nog steeds niet duidelijk wat ik doe, maar laat ik het zo zeggen, ik bestudeer de organisatie van de Vertegenwoordiging en tracht het efficiënter en slagvaardiger te maken. Maar laat ik maar niet te veel over werk praten, want dat mag ik ook niet eens.

En als je als typische Nederlander hier over het weer wilt praten valt er ook bar weinig over te zeggen. Er zijn maar 2 soorten weertypen, namelijk: Heel goed weer, en goed weer. Is het de ene dag verstikkend heet, dan is het de andere dag nog heter met af en toe een lekker regenbuitje. Nou vertel ik niet helemaal de waarheid, want een lekker regenbuitje kan hier wel eens een helse moesoen zijn. Binnen een minuut kunnen hele straten blank liggen van regenwater, en zodra de zon weer verschijnt is het ook weer binnen een zeer korte tijd verdwenen.

Ik wil eigenlijk vertellen over het uitgaan hier, maar ik geef Marcel de eer deze week. :-)

Adios,

Marc

This page is powered by Blogger. Isn't yours?