<$BlogRSDUrl$>

donderdag, februari 26, 2004

Karnaval 2004

Waar moet ik beginnen? Zoveel meegemaakt, zoveel gedaan, zoveel gezien en zoveel gefeest.

Waarschuwing; HEEL veel tekst, sorry :-)

Laat ik verder gaan waar we waren gebleven. De allemachtig-wat-voelen-wij-ons-naar-de-kl*te-donderdag (de dag na Tiesto). Het was een dag waarin sowieso iedere student op het eiland met kleine oogjes de dag begon en het met moeite kon doorbrengen.

Ik zat op kantoor, en kreeg via sms, email, msn en telefoontjes van veel mensen door dat ze er helemaal doorheen zaten en alleen maar aan slapen dachten. Marcel en ik deelden deze gedachte, dus na werk besloten we meteen het bed in te duiken voordat we zelfs ook maar een hap avondeten tot ons hadden genomen.

(Oh ja, ik was zelfs op Dolfijn FM geweest. Ze hadden me gebeld en ik moest in het kort vertellen wat ik van Tiesto vond en dat werd dan later uitgezonden. Heb het zelf nog gehoord en klonk wel ok).

Waar het de bedoeling was om rond een uur of 9 in de avond weer op te staan en wat te gaan eten, waren de vermoeide lichamen van ons een goede raadgever en besloten we gewoon door te pitten tot de volgende ochtend.

Vrijdagen op Curacao zijn dagen waar de ene week ongelovelijk veel wordt gepresteerd, maar de andere week er werkelijk niks van komt. Deze vrijdag was er zo een voor mij. Marcel daarentegen had een lekkere drukke dag en was dan ook goed bezig. Ik besloot, na wat telefoontjes met Leonie, mee te gaan met de Atlantis Trolly Train. Een dagelijkse tour van het bedrijf waar die 2 meiden werken, maar zelf waren ze slechts een enkele keer meegegaan. Dit keer gingen ze mee, omdat het ook een rustige dag was voor hen. En ik stond hen op te wachten voor mijn werk waar het treintje langs komt.



Was wel grappig om mee te maken en helemaal toen we zelfs een tussenstop maakten bij een kerk voor wat uitleg en wat foto's. Hmm, ben toch wel jaloers op Leonie en Suzanne. Lekker hoor, zo werken.

Daarna de dag weer toch nuttig geweest en gewerkt. (Kuch, is bij die 2 meiden niet altijd sprake van, hehe. Boekje lezen of zelfs in slaap vallen achter de computer is niet echt wat ik werken noem, hehe)

Anyways, na werk met Marcel naar huis gegaan. Lekker gechild en gegeten, maar niet te lang blijven zitten, want we moesten al snel weer omkleden omdat we naar de Teenerparade zouden gaan. We reden daarna (als gekken) naar Van der Valk waar we afgesproken hadden met Leonie en Suzanne om vanuit daar lopend naar Brionplein te gaan. Na een korte wandeling kwamen we de rest van de groep dan ook tegen onder een viaduct. Iedereen had wat drank meegenomen en het werd al snel een gezellige boel. Het werd zelfs een hele drukke boel, want bekende en onbekende studenten van het Curacao Stage Bureau vergezelden ons.

En toen was het moment daar, de Teenerparade was in aantocht. Je kon ze letterlijk aan komen lopen. De muziek van de wagens was zo hard dat je echt moeite had om normaal te kunnen praten. Denk aan Now&Wow volume en dan zit je wel goed in de richting. Mijn god, wat een geluid. Maar het was wel super. Feestend, springend, dansend stonden we met z'n allen langs de kant te genieten.



De ene wagen was nog mooier versierd dan de ander, om nog maar te zwijgen over de kostuums van sommige groepen.













En na afloop gingen we met z'n allen naar TuTu Tango om daar de avond nog gezelliger te maken. Op een gegeven moment splitste de groep zich. Kwam erop neer dat het grootste gedeelte van de groep nog door wilde gaan in The Living Room. Ik bleef samen met Leonie, Angela, Marije en Maarten bij Tu Tu, en toen onze oogjes ook erg zwaar begonnen te voelen besloten we ook om het bed op te zoeken en lekker te slapen.

De zaterdagochtend was vroeg. Heel vroeg. Om 10 uur ging mijn wekker en stond Marcel even later ook voor de deur van Van der Valk. We hadden om half 11 een afspraak bij de kapper. Omdat het echter in de kamer van Leonie en Suzanne zo ongelovelijk donker kan zijn had ik niet eens door dat het alweer een heerlijke dag was.

Wat verlaat kwamen Marcel en ik dan ook aan bij de kapper en werden onze bolletjes wat bijgeknipt. We hadden besloten toch niet voor helemaal kaal te gaan, want daar hadden we even geen zin in. Maar het komt er zeker van. We gaan echt nog weer een keer met een kale kop (tondeuse met opzetstuk 1 ofzoiets) rondlopen.

Na de gezellige babbel bij de kapsters de boodschappen gedaan en naar huis gegaan voor een goed ontbijt. Tja, om 12 uur is het eigenlijk geen ontbijt meer, dus werd het zoals vanouds weer een lekkere brunch. Marcel had de pech dat hij, wegens een erg strakke deadline, de zaterdag ook een paar uur naar kantoor moest gaan. Op zich is het juist fijn om in een super-rustig kantoor eventjes een paar uurtjes te werken zonder gezeur aan je kop. Dus Marcel ging maar met kleine tegenzin naar kantoor.

Daar aangekomen bleek al snel dat er niet veel terecht van kon komen, want de airco is op zijn kantoor in het weekend uit. Kun je natuurlijk gewoon weer aanzetten, maar dan moet je wel weten waar de knop zit. Dus na 2 uurtjes hield hij het ook voor gezien. Nog wat telefoontjes en toen de stad in gegaan om eventjes te shoppen.

In de tussentijd lag ik lekker languit op de bank te genieten van een of andere film en begon even later het huis een beetje schoon te maken. Moet ook gebeuren toch? En toen was het alweer tijd voor avondeten en een korte powernap achteraf.

Diezelfde avond naar Gouverneur gegaan, want daar zaten Suzanne en Leonie weer. Ook de ouders van Leonie (en natuurlijk Martine) die hier op vakantie zijn, waren daar lekker aan het natafelen, en Marcel en ik konden het niet nalaten aan te schuiven voor een lekker kopje koffie (om 12 uur 's nachts?!).

Daarna naar de Pietermaai boys (Menno, Onno, Hishee, Randy en tijdelijk John). Er was ook een klein carnvalsfeestje in de buurt wat druk bezocht werd door de locals. Ook hier stond de muziek te knallen.

Na een half uurtje hielden we het voor gezien en gingen met z'n 5'en (John was erbij gekomen) naar Mambo Beach om even later door de Pietermaai boys vergezeld te worden. Weer een supergezellige avond geworden, en het werd weer laat.

Eigenlijk veel te laat, want thuis gekomen sliepen we slechts een paar uurtjes toen de wekker om kwart voor 9 weer af ging. Wat was het geval; er was afgesproken om om 10 uur bij Huize Pietermaai om vanuit daar met iedereen naar de carnavalsparade te rijden. Het was een grote groep (14 man), dus met meerdere auto's op weg. En aangezien het druk was zelfs langs de snelweg moeten parkeren om vanuit daar lopend naar de stand te gaan waar onbeperkt drank en eten op ons wachtte voor de belachelijk lage prijs van Naf. 50 (< Euro 20). Oftewel, het werd een SUPER-dag. Zie foto's.































Naderhand een verfrissende douche en toen doorgegaan naar Mambo Beach en Wet&Wild voor de happy hours. En om half 11 stond iedereen te tollen op de benen van vermoeidheid en ging iedereen lekker naar huis om lekker te slapen.

De volgende ochtend stond Marcel weer voor de deur, maar gelukkig was dat pas tegen de middag. Een keertje uitslapen deed iedereen goed. En toen naar Jan Thiel gegaan en daar de rest van de dag lekker gelegen. Heerlijk niksen.

Thuis een lekkere pasta gemaakt voor mij en Marcel en toen naar de film gegaan, Barbershop 2.

Wat een lang weekend was dat zeg. Maar carnaval was natuurlijk nog niet over. Dinsdagavond was de afsluiting, en dat betekende nog een parade. Ook deze keer stonden we bij dezelfde stand. En ook dit keer was het weer feest.

De foto's zijn misschien niet allemaal even helder, maar dat komt omdat het avond was.















Wat een beetje minder was, was toen Eva mij vroeg om naar een EHBO-post te gaan, want haar brandwond op haar hand die ze 5 uur eerder had opgelopen begon echt pijn te doen. Toen we maar geen EHBO-post konden vinden, besloten Marcel, Menno en ik haar naar het ziekenhuis te brengen. De afslag op de grote brug om in Otrabanda te komen bij Sehos (het ziekenhuis) was afgesloten. Er stond een agent van het VKC (Vrijwilligers Korps Curacao) bij de afzetting en we kregen bijna slaande ruzie toen hij ons maar niet door wilde laten, terwijl het toch duidelijk was dat Eva huilend van de pijn echt hulp nodig had. Uiteindelijk via een hele lange omweg (zelfs naar het hospitaal in Rooi Catooitje gereden, maar daar was geen arts aanwezig) toch bij Sehos aangekomen en daar werd ze opgevangen door haar nichtje. Alles is goed gekomen gelukkig.

---

Gisteren nog de verjaardag van Suzanne (20) gevierd. Hele leuke avond gehad Suus! We hebben heerlijk gegeten bij Surf&Turf en daarna een leuke avondje in de Gouverneur en het TMF-cafe gehad.

---

Alweer bijna weekend. Ik ga even lekker rusten, maar Marcel gaat naar Blof! en zal een verslagje schrijven.

Groetjes,

Marc

This page is powered by Blogger. Isn't yours?