<$BlogRSDUrl$>

vrijdag, januari 30, 2004

Bob jij of Bob ik?

Hey hey,

weekend staat weer voor de deur en ik kijk er met volle teugen naar uit. Paar uurtjes werken nog en dan lekker relaxen. Komt meteen de vraag bij mij en/of marcel of wie er die avond gaat rijden. Gelukkig spreken wij dat goed af en houden we ons ook aan de afspraak niet (al teveel) te drinken.

Dit werkt prima en we houden elkaar ook alert door elkaar een por te geven als het de verkeerde kant dreigt op te gaan. Ter uitleg; BOB (Bewust Onbeschonken Bestuurder) is een term die men niet kent in Curacao. Wegens het falende politie-systeem en de daaruit volgende producten en "diensten" (bijv. alcohol-contoles) rijden vaak genoeg mensen hier met een ladderzatte kop een auto. Levensgevaarlijk en dit leidt af en toe dan ook tot enge berichten in de krant de dag erop. Marcel en ik willen ons hier van onthouden en doen dan ook altijd rustig aan als we moeten rijden. Een paar biertjes en veel water is de max.

In Nederland is daar natuurlijk niet eens sprake van. Temeer omdat het gewoon veel drukker op de weg is en dus ook gevaarlijker, nog niet eens de veelvuldige alcoholcontroles noemend als reden niet te drinken. Mocht je echter toch in zo'n situatie terecht gekomen zijn waarin je jezelf betrapt toch iets te diep in het glaasje te hebben gekeken en nog moet rijden bel dan SCOOTERBOB. Een werkelijk geniaal idee. Je belt ze op (of maakt vantevoren een afspraak als je weet dat je teveel zult drinken bij een borrel ofzo) en dan komt er iemand op een klein scootertje naar je toe. Vouwt de scooter op en stopt deze in een reukloze tas in jouw kofferbak, tegelijkertijd jouw laveloze lichaam naar binnenwerkend en op de achterbank neerploft. Hij rijdt naar jouw bestemming (huis - bed), rekent af, haalt het scootertje weer uit de achterbak en vervolgt zijn weg.

Schitterend. Hier ga ik echt gebruik van maken als ik in Nederland ben. Jij ook aub.

Doei!

Marc

donderdag, januari 29, 2004

We leven nog

We leven nog hoor, maar gewoon geen tijd gehad om wat op te schrijven. Andere dingen aan ons hoofd gehad.

Aanstaande zaterdag gaan we verhuizen. Heb er zin in.

MJM

dinsdag, januari 27, 2004

Wie niet sterk is, moet slim zijn

Hehe,

las dit vanochtend op website AD.


Amstel-vrienden aan de Bavaria

Al is het volgens Bavaria slechts een 'ludieke' actie, Heineken - het moederbedrijf van Amstel bier - is zeer ontstemd over de nieuwste commercial van de concurrent.

Het spotje met de slogan 'Zo. Nu eerst een Bavaria' draait namelijk om twee van de drie 'vrienden', die de afgelopen zes jaar aan Amstel verbonden waren. 'Weinig respectvol', zo vindt Peter Vertregt, directeur marketing van Heineken: ,,Er is zo lang en intensief met die jongens samengewerkt, dat ze zich van deze actie hadden moeten distantiƫren.''

Edward Stelder, de gezette 'vriend' uit de campagne, moet lachen om de commotie: ,,Wij vonden dit gewoon een hele goede grap.''

Bavaria benaderde de boegbeelden van de concurrent toen Amstel december vorig jaar liet weten 'wel eens wat anders te willen'. Kort daarna won het afscheidsfilmpje van de drie (waarin twee vrienden de badkamer van hun maat slopen, terwijl ze de keuken hadden moeten opknappen) nog de Gouden Loeki, de publieksprijs voor het beste reclamespotje van 2003.

Aangezien de acteurs niet contractueel aan Amstel gebonden waren, zijn Edward Stelder en Bart Oomen (met het spleetje tussen zijn tanden) amper een maand later liggend op een luchtbed en in een strandstoel met een Bavaria-flesje in de hand te zien.

,,Wie niet sterk is moet slim zijn'', zegt Peer Swinkels, marketingdirecteur van Bavaria, dat onderdeel is van Interbrew: ,,Wij zijn de tweede brouwer van het land, maar ons budget is een stuk lager dan dat van Heineken. Dus moeten we slim zijn als we ook in de publiciteit willen komen.''

Volgens Swinkels moet Amstel de stunt niet opvatten als een sterk staaltje plagiaat, maar als een compliment: ,,Sommige mensen denken zelfs dat ze naar een nieuw spotje van Amstel zitten te kijken.''

Maar daarmee schiet Bavaria zijn doel niet voorbij, vindt Swinkels: ,,Vooral niet als er zoveel media-aandacht van komt. Daardoor wordt iedereen erop geattendeerd dat het nu toch echt om Bavaria gaat.''

Bovendien past het door reclamebureau S-W-H bedachte filmpje in de strategie van Bavaria, vindt hij: ,,Wij haken altijd in op de actualiteit. In dit geval waren de drie vrienden net door Amstel met pensioen gestuurd. En in ons spotje genieten ze, luierend in de zon en onder het genot van een biertje, van dat welverdiende pensioen.''

Overigens kwam Bavaria er niet met een mager vut-regelinkje vanaf: voor de transfer van de vrienden moest diep in de buidel worden getast. Stelder: ,,Al krijgen we nog altijd minder dan in onze jaren bij Amstel.''

'Vriend drie', gespeeld door Romijn Conen, is niet in het Bavaria-filmpje te zien.

---

Zo, nu eerst even een Bavaria.

Ayoo,

maandag, januari 26, 2004

Politiek verantwoord

Antillen: vandaag wellicht nieuw kabinet

De Antilliaanse coalitiepartijen proberen vanmiddag de vorming van een nieuw kabinet af te ronden. Dat is nodig geworden door het recente vertrek van de Bonaireaanse partij UPB uit de regering.

De coalitie onder leiding van Frente Obrero onderhandelt met de Sint Maartense National Alliance en de Bonaireaanse Partido Demokrat over toetreding. Beide partijen, die slechts 1 zetel in de Staten hebben, eisen zowel een Ministerschap als een Staatssecretariaat op. Dat stuit op verzet van de Curacaose PLKP en de Statiaanse coalitiegenoot.

Als de onderhandelingen slagen is er vandaag een nieuw kabinet dat kan rekenen op 13 van de 22 Statenzetels. Maar PDB-leider Jopi Abraham verklaarde dat als de besprekingen mislukken, er verkiezingen moeten volgen.

---

Ok, dat was weer het serieuzere nieuws. Nu even een update van het weekend.

Zoals eerder vermeld zou het een goed weekend worden. Dat is het inderdaad ook wel geworden, maar vrijdag was er geen sprake van een avondje naar de Baya. De avond verliep iets anders maar was niet minder leuk. Integendeel, weer een heerlijke avond gehad.

Marcel had de vrijdagmiddag vrij genomen en was met Martine (zus Leonie) naar het strand van Porto Marie gegaan.



En ik moest werken. SHIT! Hehe, nee uiteindelijk had ik wel een goede dag op werk. Details volgen een andere keer, maar het heeft betrekking op een eventuele verlenging van mijn verblijf op Curacao. Dus, terwijl ik tijdens de pauze mijn enige portie zon meekreeg tijdens een ritje naar Chindy's met collega's voor een goede lunch, was Marcel al op weg naar het strand om daar de rest van de middag te bakken in de zon.

En toen de klok 5 uur sloeg bij mij op kantoor ging ik door naar de Handelskade in Punda om daar samen met Leonie het weekend in te toosten met een Amstel Brightje.



Daar ik echter al wat drankjes op werk tot me had genomen begon de alcohol al snel toe te slaan. En na een aantal drankjes en toen de zon inmiddels alweer onder was begaven we ons naar het Van der Valk-hotel waar we met Suzanne en John afgesproken hadden. Dus uiteindelijk met z'n vieren lekker in de auto gestapt om naar de Tropen te gaan. En al snel was de groep weer compleet. Met 9 man (Marcel, Martine, Stephan, Suzanne, John, Leonie, Ruben, Robert en ik) heerlijk gegeten bij Tropen. Marcel ging iets eerder van tafel omdat hij iemand moest ophalen. Die "iemand" was Menno. Een bekende van Marcel, tevens uit Waddinxveen. Hij was net aangekomen (Robert zat in hetzelfde vliegtuig) en ging eerst naar huis om daar even later dus weer opgepikt te worden door Marcel.

Afgesproken was om met z'n allen bij Tu Tu Tango. Marcel was dus al weg en ik moest nog omkleden. Gelukkig waren Leonie en Martine zo aardig om mij even naar huis te brengen zodat ik wat anders kon aantrekken (liep nog steeds in pak rond, vandaar). Pas 1,5 uur later gingen we weg van huis (de rum voor mij en de rose voor de dames smaakten prima, dus we hadden eigenlijk geen haast).

In TuTu was de rest inmiddels al lekker aan het feesten en al snel voegden wij ons bij hen om daar in plaats van glazen rose, hele flessen te bestellen. Heerlijk zo'n avond, die zich op een gegeven moment verplaatste naar The Living Room. Daar ook aan de drank gezeten en al snel was de ene helft aangeschoten en de andere helft gewoonweg dronken. Ik lag half voor pampus op de bank en Marcel bracht Suzanne en John naar huis, omdat zij op instorten stonden na een 1,5 week durend bezoek van haar ouders.

En toen Marcel dus weer terug was gingen we met z'n allen naar huis. Onderweg nog wat gegeten en toen was het tijd om te gaan slapen.

Zaterdag weer een ouderwets lekker ontbijtje gedaan. Wel pas om half 2 ofzo, maar nog steeds lekker. Even later ging Marcel weer naar Menno om samen met hem ff wat dingetje te regelen en ik ging een stuk hardlopen. Bevalt me eigenlijk steeds meer en meer moet ik zeggen en ik ben dan ook al snel vaak meer dan 1 a 2 uur weg. Weer thuisgekomen lag Marcel te pitten en na een korte douche sprong ik ook mijn bed weer in voor een "powernap". Een uurtje later ging de wekker weer en sprong Marcel de auto in om Menno ditmaal op te halen, want hij bleef bij ons eten. Ik maakte de Chicken Tonight Kerry klaar en rond een uurtje of 7/8 zaten we lekker aan tafel te genieten van het eten en de rare films en series op tv.

Even een sidenote: Op de een of andere manier blijf ik maar kloten met het maken van rijst. Volgens Marcel ben ik ook een schande voor het Indonesisch volk, omdat ik schijnbaar de enige ben die niet goed rijst kan koken. Desondanks, smaakte het geheel weer eens goed, en was de rijst ook goed.

Anyways, ik voelde me niet helemaal lekker (hevige koppijn) op een gegeven moment en besloot om thuis te blijven. Marcel ging samen met Menno, Leonie en Martine ophalen en vanuit daar door naar Mambo waar de rest weer was. Ik heb weer veel gemist, want schijnbaar hadden ze een verdomd goede avond daar en besloten ze zelfs om naar de Baya te gaan. Voor de duidelijkheid, mensen gaan pas naar de Baya als ze of heel dronken zijn of de avond niet snel willen laten eindigen. Ik gok op een combinatie van de twee wat de groep deed besluiten om naar de Baya te gaan.

In de wandelgangen gaan verhalen de ronde dat er joints voorradig waren bij de Baya en er volop van genoten werd. Ik weet echter van niks en moet het doen met roddels :-)

Pas rond 6 uur was iedereen weer thuis en sloten de oogjes, dansten de benen niet meer en kwam iedereen weer tot rust.

Zondag was een halve dag in de zon, maar vooral het genieten van de happy hours bij Mambo Beach en Wet & Wild

Wet & Wild:


En de avond geeindigd met de BBQ bij Mambo.

Al met al een heerlijk weekend dus.

Ayoo,






This page is powered by Blogger. Isn't yours?